I danska Herning håller lagen i grupp 3 till och gör upp om en eventuell kvartsfinal-kamp mot just Sverige. Det är nämligen denna grupp vars vägar möts i den första omgången av VM-slutspelet. Under torsdagen spelade de sex nationerna sina första möten i huvudrundan och nedan ger vi dig en summering av dessa möten.

Serbien-Polen 21-22 (13-10)

Polen överraskade med en imponerande comeback i sin match mot Serbien. Efter en tuff första halvlek där Serbien hade ledningen, vände Polen spelet i den andra halvan. De vann till slut med 22-21, och segern innebär att Serbien nu har små chanser att avancera till kvartsfinalen, detta då de fortfarande står på noll poäng med två matcher kvar. Karolina Kochaniak-Sala från Polen blev utsedd till matchens bästa spelare och med fyra poäng är Polen ännu med i kampen om slutspelsavancemang.

Tyskland-Rumänien 24-22 (9-12)

Trots ett underläge vid paus kunde Tyskland ta ytterligare en seger när de inledde huvudrundan mot Rumänien. Under nästan tio minuter var Tyskland enastående i försvaret, med målvakten Katharina Filter som stoppade samtliga skott hon mötte. Tyskland gick på en 5-0-rysare under denna period och ändrade helt matchens utfall. Med sex poäng i tabellen är Tyskland nu mycket närmare en kvartsfinalplats, fyra poäng före Rumänien och två före Polen, som de redan har besegrat. Rumäniens drömmar om att nå kvartsfinalen och kvalet till OS verkar däremot svaga, eftersom de nu står inför Japan och Polen i sina två sista matcher

Danmark-Japan 26-27 (12-12)

Den absolut mest jämna matchen blev ändå mötet mellan Danmark och Japan, en kamp som många på förhand hade räknat med en säker seger för våra rödvita grannar. Men i slutsekunderna kunde Japan skicka in den ack så viktiga bollen och skapa total tystnad inne på Jyske Bank Boxen. Samtidigt som detta tar Japan in i racet om kvartsfinal-platserna sätter det hela en stor press på Danmarks om nu får en svårare väg framåt.