Foto: Svenska handbollsförbundet

Det blev en historisk dag igår för svensk handboll. Nu kan vi addera ytterligare en turnering där Sverige har tagit medalj. Detta efter att Svenska herrlandslaget tagit brons i World Beach Games, vilket är strandsporternas egna OS. Sverige slog hemmanationen i bronsmatchen och fick med sig en medalj hem.

– Obeskrivlig känsla, sade Martin Käck efter matchen. Käck var även den som gjorde flest poäng för Sverige under bronsmatchen.

Sverige hade tidigare under turneringen missat finalen med minsta möjliga marginal. Efter att i den sista Shootoutomgången förlorat mot Spanien och missade därmed finalen. Landslaget repade sig dock snabbt och kunde efter två set mot Qatar, där man förlorade första setet med 16-8 och vann andra med 21-16 avgöra i Shootoutomgången med 9-6.

– Jag är så nöjd och stolt, detta är verkligen jättestort för oss och extra skönt att kunna ta den här medaljen efter att vi kom på tionde plats i EM i somras. Nu fick vi åter visa att vi är ett av de bästa lagen i världen, sa Heléne Bernhardtz som är förbundskapten efter matchen.