Brasilien tog sin första seger i VM efter att man besegrade Uruguay med 35-24. Uruguay har därmed två raka förluster i Grupp C innan man möter Sverige på måndag.

Under lördagskvällen fylldes Scandinavium till mer än hälften när omgång två i Grupp C kastades igång. Sveriges premiärmotståndare Brasilien ställdes mot Uruguay i ett sydamerikanskt möte. Brasilien var på förhand favoriter i mötet och visade varför redan i första halvlek. Efter många ”enkla” mål och snabba kontringsmål tog Brasilien kommandot tidigt och släppte aldrig ledningen. Efter 30 minuter i Göteborg ledde Brasilien med 19-10. Uruguays målvakt Felipe Gonzalez var dock stundtals halvlekens behållning med ett par riktiga superräddningar, även om han inte kunde hålla emot den brasilianska offensiven helt och hållet.

Den andra halvleken blev något flängig och många misstag präglade halvleken. Att Uruguay skulle ta igen och ta upp kampen med brasilianarna var inte speciellt troligt, men man gav det ett tappert försök. Brasilien var dock starkare över hela banan och vann till slut rättvist med 35-24.

Brasiliens första seger i turneringen, en seger som kan innebära att det blir Mellanrunda för Brasilien. Uruguay förlorade nämligen sin premiär och inkasserade sin andra förlust under lördagen, vilket gör att Uruguay måste besegra Sverige på måndag för att kunna nå nästa runda.

Brasilien – Uruguay, 35-24 (19-10)