Tjeckien förlorade mot Brasilien i Grupp 4 med 27-30. Trots förlusten är dock Tjeckien inte avhängda från kvartsfinal då hoppet står till nederländsk seger mot Spanien i eftermiddag.

Under söndagen spelades en jämn kamp mellan Tjeckien och Brasilien där båda nationerna hade vittring på en kvartsfinalplats. Tjeckien hade bäst utgångsläge i den avslutande omgången där man vid seger skulle kliva upp på åtta poäng i Grupp 4 och säkra kvartsfinal. Men man kunde också förlora med fyra mål eller färre mot Brasilien för att behålla chansen på kvartsfinal. Brasilien behövde å sin sida vinna med fem mål för att fortsätta drömma om VM-kvart.

Den första halvleken var väldigt jämn lagen emellan men Tjeckien var ett litet snäpp bättre och vann den roliga halvleken med 17-16. Men till andra halvlek var Tjeckien något skärrade när Brasilien kom ut i högt tempo och vände på steken. Med kvarten kvar att spela hade Brasilien ledningen med tre bollar och var i förarsätet.

Tjeckien var sämre i andra halvlek och fick se Brasiliens målvakt Gabriela Moreschi fullständigt spika igen under matchens sista tio minuter. Målvakten var helt fenomenal och tillät sitt Brasilien vinna med 27-30 till slut. Vinsten ger dock inte mycket för Brasilien som behövde vinna med minst fem mål för att kunna nå kvartsfinal och Brasilien är därmed utslaget.

För Tjeckiens del kommer man sätta sig och titta på Nederländerna mot Spanien med avkast 16:30. Om Nederländerna vinner där så tar sig Tjeckien vidare som grupptvåa till kvartsfinal. Vid spansk poäng går Spanien vidare tillsammans med redan klara Nederländerna.

Uträkningen i Grupp 4 har varit som följer: Vid spansk förlust mot Nederländerna slutar Spanien, Tjeckien och Brasilien på sex poäng var. Då alla vunnit mot varandra (Tjeckien mot Spanien, Spanien mot Brasilien och Brasilien mot Tjeckien) räknar man den interna målskillnaden i matcherna där Brasilien slutar på +1, Spanien på -6 och Tjeckien på +5. Därför är Tjeckien före Brasilien och Spanien i sluttabellen såvida inte Spanien tar poäng mot Nederländerna.