Det var en jämn första halvlek i semifinalen mellan Egypten och Frankrike. Lagen följdes åt och resultatet var 13-13 efter första halvlek. Men i den andra halvleken la Frankrike i ytterligare en växel och vann till sist semifinalen med 27-23 och säkrade därmed en finalplats i OS. 

Semifinalen mellan Egypten och Frankrike började i ett rasande tempo, det var även en jämn och välspelad första halvlek som rättvist slutade oavgjort 13-13.

I den andra halvleken så fortsatte lagen att följas åt. Men mot slutet av matchen så drog Frankrike igång sitt maskineri på allvar där framförallt Nedim Remili och Dika Mem stack ut i Frankrikes lag. Tillsammans bombade de in 16 av Frankrikes mål. Detta ledde till att Egypten inte orkade hänga med målmässigt. Så istället kunde Frankrike skaffa sig en lucka på ett par bollar ned till Egypten. Detta orkade aldrig Egypten sedan hämta upp utan det var Frankrike som vann matchen med 27-23. Resultatet gör att Frankrike därmed kommer spela nationens fjärde OS-final och även den fjärde i rad. De tre senaste finalerna har slutat med guld i Beijing 2008, guld i London 2012 och silver i Rio de Janeiro 2016. Vilken valör det blir på Frankrikes medalj i Tokyo 2021 återstår att se.

Frankrike kommer att få möta vinnaren i Spanien mot Danmark i OS-finalen.