Frankrike var ett väldigt tufft motstånd att får möta i kvartsfinal. Med matchen mot Norge i färskt minne så fanns ändå förhoppningarna om en semifinal. Sverige startade matchen väldigt bra, men sedan drog Frankrike ifrån och vann till slut med 31-26.

Matchar startar väldigt försiktig och trevande av Frankrike och Sverige. Det sker också många missar, felpass med mera, från båda lagen och efter 10 spelade minuter så står det enbart 4-4.

Frankrike gjorde det väldigt svårt för Sverige att göra mål i det ”vanliga spelet”. Sverige gjorde sina mål på snabba omställningar, straffar och spel 6 mot 5. Första målet vid ”vanligt spel” kom först i 22:e spelminuten för Sverige och då är ställningen 11-10 till Sverige.

Frankrike däremot har haft något enklare att göra sina mål och kommer ofta igenom det svenska försvaret. Dock spelar Sverige ändå bra och det är en jämn och oviss match. I sista sekunden av halvleken kvitterar Sverige och det är 15-15 när lagen går till paus.

Frankrike drar ifrån

Frankrike fortsätter att försvara sig bra, även med en spelare mindre på plan så lyckas de med att stoppa Sverige. Det är även i denna period som Frankrike gör ett ”ryck” och går upp 21-17 ledning. Då tar Axnér timeout.

Sverige prövar nu att ta ut målvakten för att spela 7 mot 6, för att försöka ändra matchbilden. Till en början av denna taktik ej speciellt framgångsrik, men sedan ta Sverige in något av ledningen men inte  så mycket. Tränare Axnér tar ytterligare en timeout med 10 minuter kvar av matchen.

Tyvärr tar Sveriges spel i detta mästerskap slut nu och för Frankrikes del så väntar nu Danmark i semifinal. Sedan tidigare är det klart att Norge får möta Spanien i den andra semifinalen.