OS-guldet 2021 på herrsidan går till Frankrike. Efter att fransmännen lett under i stort sett hela matchen så var Danmark nära att vända OS-finalen i slutskedet men fick till slut nöja sig med ett silver.

Under lördagen spelades OS-finalen i herrarnas turnering i de Olympiska Spelen. Frankrike mot Danmark i ett möte mellan två av handbollsvärldens stora jättar. Inför finalen så var Danmark relativt stora favoriter, men Frankrike skulle visa styrka.

Fransmännen gjorde en formidabel första halvlek, där allting såg ut att gå deras väg. Målvaktsspelet, försvarsspelet och anfallsspelet utmanövrerade danskarna under halvleken och Frankrike ledde med 14-10 i paus.

I den andra halvleken så fortsatte Frankrike i det ledande spåret och utökade sin ledning ett par gånger om för att under en period ha ledningen med sex bollar. Men sedan började det danska maskineriet att dra igång. Efter ett par viktiga räddningar från Niklas Landin och lite snabba mål framåt så minskade Danmark den franska ledningen successivt.

Efter en stor upphämtning så var skillnaden ett mål mellan lagen med en minut kvar och Danmark skulle bli sista lag att anfalla. Efter ett något statiskt anfallsspel så fick Mathias Gidsel till sist bollen. Men istället för att kvittera OS-finalen för Danmark så fick Frankrike till slut tag på bollen och kunde kasta in 25-23 i öppen kasse. Ludovic Fabregas gjorde det sista målet och det franska firandet visste inga gränser. OS-guld till Frankrike alltså medan Danmark får åka hem från Tokyo med ett hedersvärt OS-silver.