Polen förlorade sin hemmapremiär i Katowice. Stora starka Frankrike blev för tunga till slut i Grupp B. Segersiffrorna för Frankrike skrevs till 24-26 till slut, efter en jämn tillställning.

Under onsdagskvällen spelades premiären i handbolls-VM 2023 där Polen och Frankrike drabbades samman i Spodek Arena (Katowice). Mötet spelades naturligtvis inför fulla läktare där hemmanationen Polen hade höga förväntningar på sig mot jätten Frankrike.

Efter en jämn inledning på matchen, där lagen gick hand i hand, växlade Frankrike ut i mitten av halvleken. Med flera kontringar men också inspel till Ludovic Fabregas på sexmeterslinjen började Frankrike trumma igång och få några enkla mål. Polen fick jobba för sina mål men gjorde också det framgångsrikt i slutskedet av halvleken. Efter de inledande 30 minuterna ledde Frankrike bara med 13-14 efter en underhållande halvlek.

I den andra halvleken var det fortsatt högt tempo, något som publiken i Katowice säkerligen var högst bidragande till. Efter dryga kvarten i halvleken låg lagen jämsides med varandra igen, där Polen kvitterade varje gång Frankrike ville sticka ifrån. Det svenska domarparet Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic stod för en bra insats i ett kokande Spodek Arena.

Med nio minuter kvar av matchen gick Frankrike upp i tvåmålsledning och kopplade sedan greppet om matchen med ännu ett mål minuten senare. Polens inte så erfarna landslag fick smaka på jätten Frankrikes medicin. Ett disciplinerat och tålmodigt Frankrike stressade Polen en aning i sluttampen, även om polackerna ibland blixtrade till.

Frankrike vann till slut med 24-26 i VM:s allra första match som tillhörde Grupp B. VM-premiären i Katowice bäddade för en lång och härlig turnering på polsk respektive svensk mark. Imorgon (torsdag) går Sverige in i turneringen mot Brasilien i Scandinavium.