Expekt

Fredagen bjöd på ett flertal spännande matcher i världsmästerskapet, där några lag redan nu kunde säkra sina platser i VM-slutspelet. Här kommer en summering av läget i grupp 3 och 4, som alla spelade sina andra möten i mellanrundan under gårdagen.

I grupp 3 lyckades Danmark fortsätta sitt segertåg när de tog sin femte raka tvåpoängare i turneringen. Motståndet för dagen var Tjeckien, som inledde mötet allra starkast. En bit in i den första perioden kunde Danmark komma in i leken på riktigt men det skulle dock dröja fram till den andra perioden innan man drog iväg rejält. Hela femton mål mer än motståndarna lyckades man slutligen samla ihop, där nästintill hela truppen kunde skriva in sig i målprotokollet.

Också Tyskland lyckades vinna stort i gruppen och ligger Danmark hack i häl i tabellen. Med 37-28 besegrade man Sydkorea i ett möte som man genast tog ett grepp om. Mötet mellan de två storlagen på söndag kommer vara avgörande för vem som vinner truppen, men klart redan nu är att båda nationerna är vidare till kvartsfinal. Förutom dessa två möten spelade även Ungern mot Kongo, där det förstnämnda laget gick segrande ur mötet.

I grupp 4 var det Japan som bjöd på den största överraskningen när de lyckades vinna över Österrike med 32-30. Det såg länge ut som att det österrikiska laget hade segern i hamn, men i slutminuterna kunde Japan jämna ut ställningen och även dra iväg med tre raka mål. Dock gör resultaten i de två andra matcherna som spelades att Japan ändå inte kan ta sig till slutspelet.

Både Spanien och Brasilien kunde nämligen segra i sina matcher mot Kroatien och Argentina. Precis som i grupp 3 har topplagen ett försprång på fyra pinnar till resten av lagen., vilket gör att det inte är möjligt för de andra att ta sig in i topp två. När Brasilien och Spanien möts på söndag är det endast äran som står på spel, då de båda är klara för kvartsfinal.

>> Här ser du alla resultat från gårdagens matcher