Handbolls-VM 2023 pågår för fullt i Sverige, Norge och Danmark. I fyra grupper har det spelats matcher med avkast 18:00 där fyra lag blivit klara för Huvudrundan och där fyra lag är klara för President’s Cup.

Det har spelats fyra matcher i handbolls-VM under den tidiga måndagskvällen. I Grupp B, den grupp som Sverige korsas med i Huvudrundan, tog Kamerun en tremålsseger för att följa med Montenegro och Ungern till Göteborg i slutet på veckan. Paraguay får å sin sida spela President’s Cup för att avgöra sin placering i de lägre regionerna av turneringen.

I Grupp D spelades en väldigt jämn och häftig drabbning mellan Angola och Island där lagen spelade jämnt matchen igenom. Till slut var det Angola som knep den sista platsen till Huvudrundan vilket förpassar Island till President’s Cup. Matchen slutade oavgjort, 26-26, men Angolas bättre målskillnad inför mötet blev avgörande vilket innebär att man kliver vidare i turneringen efter rysaren. I Grupp F körde Japan över Iran fullständigt och tog sig till Huvudrundan och i Grupp H tog sig Argentina vidare i turneringen efter seger mot Kongo-Brazzaville

Resultat måndag, avkast 18:00

Grupp B

Kamerun – Paraguay
26-23

Grupp D

Angola – Island
26-26

Grupp F

Japan – Iran
42-10

Grupp H

Argentina – Kongo
31-26