I VM:s andra grupp, Grupp B, så får det Ryska förbundslaget stå som stora favoriter. Tillsammans med Polen, Serbien och Kamerun så ska de tävla om de tre platserna till Mellanrundan.

Snart börjar handbolls-VM i Spanien. Mellan den 1-19 december så går mästerskapet av stapeln, där världens bästa damlandslag ska koras till slut. Inför mästerskapet tar vi oss igenom samtliga grupper, idag är det dags för Grupp B.

Kamerun

Ett av de sämre rankade lagen i turneringen. Kamerun har endast spelat VM vid två tillfällen tidigare, 2005 och 2017. Tog dock silver i de Afrikanska Mästerskapen på hemmaplan i somras, efter storförlust mot Angola i finalen. Kamerun får hoppas på en bra och rolig turnering mot världsmotstånd, men man får svårt att hota om någon topplacering i mästerskapet. Har växlat upp varje år och tar steg framåt.

Polen

Ett av de sämre rankade europeiska länderna i turneringen. Tog sig in via ett wild card och kvalade sig alltså inte in till VM på vanligt sätt. Polen är en vana att bevittna i stora mästerskap, men har under de senaste 5-6 åren gått tungt jämfört med deras fjärdeplatser i VM från 2013 och 2015. Leds av norrmannen Arne Senstad, som har några fina spelare från nio meter att förfoga över. I det långa loppet är Polen för svagt, men i det inledande gruppspelet så bör man knipa en av tre platser till nästa runda.

Ryska förbundslaget

Ryssland tävlar, som vanligt nu för tiden, under annat namn. Men det är fortfarande samma ryska stjärnor som pryder denna lagmaskin. På sina bästa dagar så är detta ryska lag oslagbara, då man har hot från överallt i banan. Om man tyckte att det såg ut att kärva under OS, när Sverige besegrade ryskorna med tolv bollar, så knep till sist Ryssland en silvermedalj i OS. I denna grupp får Ryska laget stå som favoriter men i förlängningen av turneringen så vette tusan. Ana Vyakhireva och Daria Dmitrieva har tagit en paus från sina karriärer. Det är långt ifrån några dussinspelare. Vyakhireva är kanske världens bästa spelare under stunder. Men den ryska bredden bör klara sig långt, trots stjärntappen.

Serbien

Här kan det bli bu eller bä på riktigt. Serbien finns absolut med bland topp 10-favoriterna till att vinna hela turneringen. Med det sagt så kommer de inte stå som segrare av VM den 19 december. Men Serbien är svårtippade överlag. Även om de absolut inte sitter inne på någon topp-generation i år, så kan det hända saker runt Serbien. Har djupa dalar. Men också höga toppar, som kan leda till en topp 10-placering i mästerskapet åtminstone. Bör kunna utmana Ryska laget om förstaplatsen.

Favoriter till att vinna gruppen: Ryska förbundslaget