Värdnationen Spanien återfinns i Grupp H, som kommer att kasta igång mästerskapet onsdagen den 1 december. Hemmanationen får också stå som favoriter i sin grupp där man ställs mot Argentina, Österrike och Kina.

Snart börjar handbolls-VM i Spanien. Mellan den 1-19 december så går mästerskapet av stapeln, där världens bästa damlandslag ska koras till slut. Inför mästerskapet tar vi oss igenom samtliga grupper, idag är det dags för den sista gruppen, Grupp H, som startar redan under kvällen med värdnationen Spanien mot Argentina.

Argentina

Ett mittenlag i denna grupp, om man kan säga så. Kan möjligen slåss om andraplatsen bakom Spanien, med Österrike. Men har i övrigt mycket att önska för att utmana Spanien om förstaplatsen. Tippas komma trea i gruppen, och det mycket rättvist. Är bättre än Kina, men en bit bakom Österrike, åtminstone på förhand. Får spela en häftig premiärmatch den 1 december dock, där man inte har något att förlora mot ett pressat Spanien.

Kina

Blir spännande att följa Kina i denna turnering. Har slutat näst sist och tredje sist under de senaste världsmästerskapen, men då med tuffare motstånd. I denna turnering finns det andra så kallade ”blåbärsnationer”, så Kina kan möjligen utmana om lite högre placeringar i år. Men lär med stor sannolikhet komma sist i denna grupp och spela President’s Cup.

Spanien

Hemmanation och med bland de allra största favoriterna till att vinna hela turneringen, naturligtvis. Spanien har med Alexandrina Cabral igen, och de har kvar Carmen Martin. MEN det finns ett varningens finger för Spanien. Man kommer att sakna Nerea Pena under VM, den spelare som varit signifikant för landslaget i så många år. Mireya Gonzalez finns inte heller med i truppen, två tunga namn som försvinner. Men den spanska kvaliteten som finns är tillräcklig för att vinna denna grupp tämligen enkelt. Hur vägen sedan kommer att se ut för Spanien blir desto mer spännande att följa.

Österrike

Ett av de sämre rankade europeiska lagen i turneringen. Klassisk mellanmjölk på något sätt. Besitter inga storstjärnor i den mån att de kan bära laget långt. Men en jämn och bred trupp med taktiska kvaliteter. Kommer att gå till Mellanrundan men med stor sannolikhet tar det stopp där. Bör knipa andraplatsen bakom Spanien, men resultatet mot Argentina kommer att bli avgörande där.

Favoriter till att vinna gruppen: Spanien