Det svenska damlandslaget har en tuff grupp i OS. Förhoppningen för landslaget är att ta sig långt i OS men då måste man ta sig igenom gruppspelet allra först. Frankrike, Spanien och det ryska laget är tre svåra motståndare för Sverige. Nedan går vi igenom samtliga gruppmotståndare för svensk del.

Spanien:

Sveriges premiärmotståndare Spanien blir en bra värdemätare för Sverige. Lagen möttes under EM i december där man spelade oavgjort 23-23 och ett jämnt resultat lär det bli även denna gång. Spanien får tillbaka en av sina största stjärnor Alexandrina Barbosa till OS, efter att hon missade Europamästerskapet. Något för Sveriges försvar att bita i.

Förbundskapten: Carlos Viver

Spelare att se upp med: Alexandrina Barbosa, Nerea Pena

Största meriter: Ett OS-brons, ett VM-silver, två EM-brons

ROC:

Den Ryska Olympiska Kommittén blir en svår nöt att knäcka i det här mästerskapet. Ryskorna var bland de stora favoriterna till att ro hem EM-guldet i vintras men några tunga spelartapp inför turneringen minskade Rysslands chanser. De är regerande mästare i OS sedan guldet 2016 och har en otrolig bredd på damsidan.

Förbundskapten: Alexey Alekseev

Spelare att se upp med: Ekaterina Ilina, Anna Vyakhireva

Största meriter: 1 OS-guld, 4 VM-guld

Frankrike:

OS-silver i Rio de Janeiro 2016 och EM-silver i vintras. Frankrike är ett mycket bra landslag och en av de stora hästarna inför OS i Tokyo. De leds av ett starkt kollektiv med några storstjärnor samt ett par spelare som fick sitt rejäla genombrott under EM i december, däribland Paulette Foppa. Frankrike blir precis som ROC och Spanien en tuff motståndare i OS, precis som det ska vara.

Förbundskapten: Olivier Krumbholz

Spelare att se upp med: Paulette Foppa, Estelle Nze Minko

Största meriter: 1 OS-silver, 2 VM-guld, 1 EM-guld

Brasilien:

Sveriges näst sista gruppmotståndare Brasilien är lite av en uppstickare. I OS på hemmaplan kom man på en åtråvärd femteplats. Man är överlägset hemma i Sydamerika och har faktiskt ett VM-guld från 2013. Mot Sverige tyder mycket på en jämn match.

Förbundskapten: Jorge Duenas

Spelare att se upp med: Eduarda Amorim, Bruna de Paula

Största meriter: 1 VM-guld, 10 guld i de Nord- och Sydamerikanska mästerskapen

Ungern:

Den sista motståndaren i gruppspelet för Sverige blir Ungern. Ungrarna är ett av världens mest framgångsrika länder på damsidan. Endast Norge och Sydkorea är bättre genom historien i de Olympiska Spelen. Det är en tuff grupp för Ungern också som bör sikta på en kvartsfinalplats. De har en spännande tid framför sig med två framtida storstjärnor i Noemi Hafra och Katrin Klujber. Se upp för Ungern.

Förbundskapten: Gabor Elek

Spelare att se upp med: Noemi Hafra, Katrin Klujber

Största meriter: 1 OS-silver, 2 OS-brons, 1 VM-guld, 1 EM-guld