Glenn Solberg kommer att basa över herrlandslaget i tre år till. Detta meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida.

Det har varit succé för Herrlandslaget sedan Glenn Solbergs intåg på posten år 2020. Ett EM-guld, ett VM-silver och en fjärdeplats i VM samt en femteplats i OS. Sverige har med andra ord etablerat sig i världstoppen. Och nu får Glenn Solberg ett förlängt kontrakt på nytt. Norrmannen hade tidigare ett kontrakt till OS i Paris 2024 men detta är nu förlängt till och med sommaren 2026.

– Att Svenska Handbollförbundet önskar att jag fortsätter som förbundskapten efter fyra år och fyra mästerskap ser jag som en stor komplimang och jag känner en tacksamhet över att få möjligheten att fortsätta att leda Sverige. Det är en fantastisk grupp med spelare och ledare som ger mig väldigt mycket energi. Tillsammans jobbar vi för att hela tiden utvecklas och bli bättre, säger Glenn Solberg till Handbollslandslagets hemsida.

Även landslagschefen Hanna Fogelström är nöjd med förlängningen av avtalet.

– Resultatutvecklingen har varit oerhört bra och Sverige har stabiliserats i världstoppen. Såväl spelarna och laget har tagit nya kliv och vi tror att de kommer att göra det ytterligare under Glenns ledning. Kontinuiteten är viktigt och vi får möjlighet att bygga vidare på det som är bra, såväl för herrlandslaget som utvecklingen inom svensk landslagshandbolls i helhet, vilket vi är väldigt glada för, säger Fogelström till Handbollslandslagets hemsida.

I mars månad förlängde förbundet även med damlandslagets Tomas Axnér, även det till 2026. Något som också ger kontinuitet till svensk landslagshandboll.