Förbundskaptenen för herrlandslaget, Glenn Solberg, ska jobba med annat på sidan om. Norrmannen ska assistera Robert Hedin i norska Fjellhammer framöver.

I handbollens värld är det inte ovanligt att en förbundskapten kombinerar sitt yrkesliv med ett jobb i ett klubblag. Nu blir detta även verklighet för Sveriges succéförbundskapten Glenn Solberg. Under onsdagen presenterades han som ny assisterande tränare till svenske Robert Hedin i norska Fjellhammer från Lörenskog.

– Min uppgift blir först och främst att hjälpa Robert som huvudtränare och vara ett stöd för honom. Men jag hoppas att jag kan bidra till att klubben fortsätter och utvecklas ytterligare. Först och främst finns det fina människor i klubben som gör det roligt att komma in och jobba med bra människor. Dessutom är det en spännande klubb, en klubb i utveckling. Och för min del som förbundskapten är det också utvecklande att kunna arbeta med handboll även i vardagen, säger Glenn Solberg till Fjellhammers hemsida.

Glenn Solberg kommer att finnas till hands för klubben i en till två gånger i veckan på träning plus vid matcher. Solberg är i första hand tränare för Sverige och vid möjliga kollisioner så är det blågult som går i första hand, något Solberg förtydligar till norska TV2.