Sverige förlorade VM-semifinalen mot Frankrike med fem bollar (26-31). Detta innebär att gulddrömmen är över. Glenn Solberg vill dock få sitt lag att lägga förlusten bakom sig och sikta in sig på en möjlig bronsmedalj.

Förbundskaptenen Glenn Solberg har sovit på saken, vaknat upp och laddat om. Gårdagens semifinalförlust ligger bakom Sverige och nu väntar Spanien i bronsmatch imorgon söndag.

– Nu gör vi allt för att glömma det som skedde igår och ser framåt. Det är klart att man är besviken över att vi inte ska spela finalen men igår var vi inte bra nog. Vi var inte bra nog, så enkelt var det, säger Solberg på lördagens pressträff och fortsätter:

– Vi har tittat på matchen mot Frankrike och vill såklart ändra massor. Men vi har bestämt oss för att om vi ska komma upp i nivå i matchen mot Spanien så har vi inte tid till att älta det som hände igår.

Att spela om en mästerskapsmedalj är alltid stort. Nu kan Sverige få en bronsmedalj med sig från hemma-VM, även om landslaget och förbundskapten Solberg är besvikna över att inte få med sig ett guld. Men en medalj är ändå medalj.

– Jag tänker inte att det är viktigt men att det är lustfyllt och motiverande att spela. En medalj väger tyngre än en fjärdeplats. Motivationen är att ta medalj, men vi ser inte att det är viktigt, säger Solberg.

– Prestationsmässigt är vi nöjda. Vi har kvalificerat oss till semifinal och har spelat sju fantastiska handbollsmatcher. Att spela där uppe med Spanien, Frankrike och Danmark. Det är stort. Det är där vi önskar att vara varje mästerskap.

Glenn Solberg vill verkligen betona hur stolt han är över landslaget. Även om Sverige inte ror hem ett VM-guld så har man visat att man tillhör den absoluta världstoppen för det tredje stora mästerskapet i rad. Något som bådar gott för framtiden.

– Är man där uppe så ramlar medaljerna in och ibland ramlar bronset in i sådana fall. Vi spelade semifinal i VM igår, imorgon väntar bronsmatch i VM. Det är så j*vla stort. Att vi kan stå för en så bra prestation, sen kunde vi inte komma upp i nivå igår.

Solberg hoppas också på stort tryck i huvudstaden imorgon. Sverige behöver publikens hjälp för att avsluta turneringen på bästa sätt.

– Hemmaplan med 22 000 kommer helt säkert att hjälpa oss. Spanien är extremt bra. De är väldigt svåra att möta och analysera. De som vill och orkar mest blir extremt viktig för att vinna bronsmedaljen.