En fraktur i vänsterhanden stoppar Jim Gottfridsson från mer spel i VM. Nu får spelmotorn se laget från läktaren eller bänken under resten av mästerskapet. 

En pigg och leende Jim Gottfridsson tog emot presskåren på spelarhotellet dagen efter segern mot Egypten (26-22). Piggheten och glädjen må dock vara något påklistrad för dagen. Jim Gottfridsson ådrog sig en skada i vänsterhanden i matchen mot Egypten igår och återkom till spelarhotellet i natt med ett gips runt vänsterhanden och beskedet om att han inte kan spela mer i turneringen.

– Jag har bara sovit en och en halv timme i natt. Jag var ledsen igår och det kom några tårar men nu gäller det att resa sig upp också. Det är i motvind draken lyfter, det är inte sista gången jag står på en handbollsplan, säger Gottfridsson på landslagets pressträff.

Tiden för att armen ska läka är två till tre månader enligt stjärnan. Och besvikelsen att nu få missa chansen att spela en potentiell VM-final på hemmaplan är total.

– Det är något man har tränat inför hela livet och något som det känns som att jag är född till att göra. Att inte få vara med och spela om de ädlaste av medaljer känns såklart bittert men jag känner mig ändå som en del av laget. Jag ska ha stoltheten kvar och hjälpa laget på bästa sätt från bänken eller läktaren. 

Nu väntar Frankrike. Även om Glenn Solberg meddelat att Gottfridsson inte kommer att ta plats som en extra taktiker på bänken så kommer han kunna fortsätta bidra till laget. Han har redan börjat analysera fredagens motstånd.

– Frankrike kan passa oss bra. De ser lite trötta ut och har gått hårt på vissa spelare. Det har inte vi i Sverige gjort hittills, och vi har ett väldigt stort handbollskunnande med mycket fart och fläkt. Kan vi få till det imorgon så har vi stora möjligheter.