Grupp C och Grupp G är färdigspelade i Stavanger och Fredrikshamn. Nedan listar vi tabellerna och vilka som går till Huvudrundan och President’s Cup.

Norge har gått som tåget, som förväntat, i sitt hemma-VM hittills. I Stavanger tog de regerande världsmästarna tre raka segrar i Grupp C och vinner gruppen. Man tar därmed med sig fyra poäng till Huvudrundan som börjar om tre dagar för norsk del. Tillsammans med Sydkorea och Österrike har man tagit sig till Huvudrundan där man korsas med Grupp D (Frankrike, Island, Slovenien, Angola).

Även Grupp G är färdigspelad där Spanien, Brasilien och Ukraina är klara för Huvudrundan medan Kazakstan ska spela President’s Cup. Den sistnämnda turneringen gäller för alla lag som slutar fyra i gruppspelet, detta för att förlänga VM och för att slutligen bestämma slutplaceringarna i VM. President’s Cup spelas i två grupper i Fredrikshamn för att bestämma plats 25-32 i mästerskapet.

Till huvudrundan får lagen med sig de poäng man tagit mot övriga lag som når rundan. Norge tar med sig full pott (fyra poäng) till Grupp 2 och Österrike och Sydkorea får med sig två respektive noll poäng till samma grupp. Från Grupp G till Grupp 4 tar Spanien med sig fyra poäng, Brasilien två och Ukraina noll.

Grupp C

Alla resultat:
Sydkorea-Österrike, 29-30
Norge-Grönland, 43-11
Sydkorea-Grönland, 27-16
Österrike-Norge, 28-45
Grönland-Österrike, 23-43
Norge-Sydkorea, 33-23

Sluttabell:
1. Norge, 6p (Huvudrundan)
2. Österrike, 4p (Huvudrundan)
3. Sydkorea, 2p (Huvudrundan)
4. Grönland, 0p (President’s Cup)

Grupp G

Alla resultat:
Brasilien-Ukraina, 35-20
Spanien-Kazakstan, 34-17
Kazakstan-Brasilien, 15-46
Spanien-Ukraina, 32-20
Ukraina-Kazakstan, 37-24
Brasilien-Spanien, 25-27

Sluttabell:
1. Spanien, 6p (Huvudrundan)
2. Brasilien, 4p (Huvudrundan)
3. Ukraina, 2p (Huvudrundan)
4. Kazakstan, 0p (President’s Cup)