Internationella Handbollförbundet (IHF) har presenterat ett nytt pris. Den bästa U21-spelaren i slutet på VM tilldelas Best Young Player award, se alla nominerade nedan.

Efter avslutat VM delas det alltid ut pris till bästa spelare i olika kategorier och ett All Star Team utgörs efter avslutat mästerskap. Till årets mästerskap har IHF presenterat ett nytt pris i samråd med matkedjan Lidl där man ska uppmärksamma den bästa unga spelaren i mästerskapet.

Förbundet har tagit fram åtta nominerade spelare inför kvartsfinalerna där den svenska högernian Nina Koppang är en av dem. Koppang har haft snålt med speltid för Sverige men gjorde en bra premiär mot Kina från en ovan position som högersexa. Men det finns andra spelare som utmärkt sig lite mer, inte minst Tjeckiens Charlotte Cholevova som placerar sig bland toppen i VM:s skytteliga. Hon får nog anses som favorit till priset i skrivande stund även om Koppang har två matcher på sig att imponera i likt övriga nominerade förutom Lysa Tchaptchet (som i sin tur spelat mest bakom Cholevova av de nominerade).

Nominerade till bästa unga spelare i VM

Charlotte Cholevova (Tjeckien)

Viola Leuchter (Tyskland)

Julie Scaglione (Danmark)

Lena Grandveu (Frankrike)

Nina Koppang (Sverige)

Maja Furu Saeteren (Norge)

Lysa Tchaptchet (Spanien)

Olivia Lykke Nygaard (Norge)