Grupperna till Huvudrundan (Mellanrundan) är klara. Efter ett intensivt gruppspel har nu det första gruppspelet tagit slut och det nya gruppspelet tar vid.

Det börjar bli dags för Huvudrundan i damernas handbolls-VM 2023 i Sverige, Norge och Danmark. Sverige och 23 andra landslag har nu fortfarande chansen på medaljer i mästerskapet och för att ta sig till kvartsfinal behöver nu Blågult ta en topp två-placering i Grupp 1. Sveriges grupp spelas fortsatt i Göteborg där tre svenska matcher ska spelas mot Montenegro, Ungern och Kamerun.

Det är alltså de två bästa lagen från varje grupp i Huvudrundan (Grupp 1-4) som går till kvartsfinal i VM 2023. Vissa lag har tagit fyra poäng med sig till rundan och har det bästa utgångsläget för att ta sig vidare till slutspelet.

Huvudrundan startar redan onsdagen den 6 december med Grupp 2 och Grupp 4 med matcher med avkast från 15:30 fram till avkast 20:30. Huvudrundan pågår sedan fram till måndagen den 11 december. Sverige börjar sin huvudrunda den 7 december mot Kamerun och ställs sedan mot Ungern (9 december) och Montenegro (11 december), alla de svenska matcherna börjar 20:30 och sänds på TV6 och Viaplay eller visas live i Scandinavium (Göteborg).

Notera att poängen som står nedan bredvid varje lag är de poäng som de tar med sig till Huvudrundan från det första gruppspelet. Man får endast med sig de poäng som man tagit mot de andra lagen som tagit sig till rundan.

Grupperna i Mellanrundan

Grupp 1 (Göteborg)

Sverige (4 poäng)
Montenegro (4 poäng)
Ungern (2 poäng)
Kroatien (1 poäng)
Senegal (1 poäng)
Kamerun (0 poäng)

Grupp 2 (Trondheim)

Norge (4 poäng)
Frankrike (4 poäng)
Slovenien (2 poäng)
Österrike (2 poäng)
Angola (0 poäng)
Sydkorea (0 poäng)

Grupp 3 (Herning)

Danmark (4 poäng)
Tyskland (4 poäng)
Rumänien (2 poäng)
Polen (2 poäng)
Japan (0 poäng)
Serbien (0 poäng)

Grupp 4 (Fredrikshamn)

Nederländerna (4 poäng)
Spanien (4 poäng)
Brasilien (2 poäng)
Tjeckien (2 poäng)
Argentina (0 poäng)
Ukraina (0 poäng)