Ursprungsartikeln skrevs 12 december men spelschemat längst ned har uppdaterats den 14 december, efter spelade kvartsfinaler.

Sveriges damlandslag möter Tyskland i VM-kvartsfinal på onsdag. Men hur ser damlandslagets väg till en möjlig final ut? Nedan listar vi de möjliga motståndarna.

Sverige, Norge och Danmark har arrangerat handbolls-VM tillsammans under början av december. I kvartsfinalerna är det Norge och Danmark som arrangerar kvartsfinalerna innan semifinaler, placeringsmatcher och medaljmatcher avslutas i danska Herning och Jyske Bank Boxen.

För svensk del så har man spelat till sig ett ganska bra läge i turneringen. Om Sverige skulle besegra Tyskland i kvartsfinal så slipper man både Norge och Danmark i en potentiell semifinal, detta då Norge inte lyckades vinna sin grupp i Huvudrundan. Det kan i teorin innebära att Sverige kan få möta Frankrike i en semifinal medan Norge och Danmark står i den andra semifinalen, vilket också innebär att de två förhandsfavoriterna Norge och Danmark inte kan göra en repris på EM-finalen 2022 och stå i final tillsammans.

Sverige behöver dock såklart vinna mot Tyskland först, annars är det inte tal om någon semifinal. Men om Sverige skulle gå dit så är det alltså Frankrike eller Tjeckien som väntar i Herning. Det är alltså Frankrike och Tjeckien som är möjliga motståndare i en VM-semifinal.

Alla matcher i VM-slutspelet sänds på TV6 och i Viaplay med undantag för placeringsmatcherna (såvida inte Sverige spelar placeringsmatcher).

UPPDATERING 14 december
Sverige vann sin kvartsfinal och spelar semifinal mot Frankrike den 15 december klockan 21:00. Den här ursprungsartikeln skrevs innan kvartsfinalerna och kan komma att uppdateras. Men ni hittar också information på vår officiella slutspelssida och under vårt kompletta spelschema.

Spelschemat i slutspelet

Kvartsfinalerna

Resultaten uppdaterade 14 december.

12 december (Trondheim)

Kvartsfinal 3
Frankrike – Tjeckien
33-22

Kvartsfinal 4
Nederländerna – Norge
23-30

13 december (Herning)

Kvartsfinal 1
Sverige – Tyskland
27-20

Kvartsfinal 2
Danmark – Montenegro
26-24

Semifinalerna

Uppdaterades 14 december, efter spelade kvartsfinaler den 13 december.

15 december (Herning)

Norge – Danmark
17:30

Sverige – Frankrike
21:00

Bronsmatch

17 december (Herning)

Förlorare semifinal 1 – Förlorare semifinal 2
16:00

Final

17 december (Herning)

Vinnare semifinal 1 – Vinnare semifinal 2
19:00

Placeringsmatcher

Uppdaterades 14 december när de tiderna för de första placeringsmatcherna blev klara.

15 december (Herning) – Placering 5-8

Tyskland – Tjeckien
11:30

Nederländerna – Montenegro
14:30

17 december (Herning) – Placering 7-8

Förlorare placeringsmatch 1 – Förlorare placeringsmatch 2
13:00

17 december (Herning) – Placering 5-6

Vinnare placeringsmatch 1 – Vinnare placeringsmatch 2
10:15