Nederländerna slutar på en hedersam femteplats i handbolls-VM 2023. Per Johansson vann placeringsmatchen mot Tyskland med 30-26.

Under söndagseftermiddagen spelades en placeringsmatch om femteplatsen i damernas handbolls-VM 2023 när Nederländerna och Tyskland ställdes mot varandra i den sista matchen för båda lagen. Lagen kom från en varsin seger i fredags för att komma till spel om femteplaceringen.

Nederländerna började bäst från start och höll nollan i matchens inledande minuter för att koppla ett grepp om matchen. Nederländerna ledde också väldigt komfortabelt in till paus med hela nio bollar och fick sig en ganska bekväm väg mot femteplaceringen. I andra halvlek gick man ifrån till en tiomålsseger ganska tidigt och började ro mot segern. Tyskland vann förvisso andra halvlek och kom närmare och närmare desto mer halvleken led, men det räckte ändå inte. Per Johanssons Nederländerna slutar därmed femma i VM 2023 efter seger med 30-26.

Därmed är placeringarna avgjorda för de fyra lag som fick avsluta sin jakt på medalj i kvartsfinalerna. Montenegro vann dagens första placeringsmatch och slutar sjua i turneringen före Tjeckien. Sedan slutar alltså Tyskland sexa och Nederländerna femma.

Så slutade placeringsmatcherna

Montenegro – Tjeckien (7-8)
28-24

Nederländerna – Tyskland (5-6)
30-26

Placeringarna

5. Nederländerna
6. Tyskland
7. Montenegro
8. Tjeckien