Kroatien tog en seger i ödesmatchen mot Montenegro. Efter en jämn drabbning vann Kroatien med 26-25 och håller hoppet om kvartsfinal vid liv.

Under torsdagseftermiddagen inleddes Sveriges grupp i Huvudrundan med Kroatien mot Montenegro. Kroatien hade press in till mötet med endast en poäng med sig till rundan medan Montenegro, likt Sverige, hade fyra. Kroatien behövde därmed vinna för att kunna fortsätta drömma om kvartsfinal.

Kroatien började matchen bäst i Göteborg med tremålsledning efter matchens åtta inledande minuter. Kroatien kunde under hela halvleken hålla sin ledning mot Montenegro men mot slutet av halvleken hann Montenegro ikapp och kunde gå in till halvtidsvilan med ett oavgjort resultat (13-13).

Efter tio minuter i andra halvlek hade Kroatien återtagit sin ledning och ledde med 18-14 efter att Montenegro bara gjort ett mål på tio minuter. Det var uppenbart så att Kroatien hade ett mentalt övertag i andra halvlek där man visade kaxighet mot ett Montenegro som frustrerades något mer när Kroatien lyckades bibehålla en flermålsledning.

Men under de sista tio minuterna började Montenegro närma sig. Med fem minuter kvar reducerade man till 24-23 och var något på spåren. Montenegro gjorde matchen spännande och hade ett ettmålsunderläge med två minuter kvar och fick chansen att kvittera med minuten kvar. Men man missade chansen. Kroatien höll undan och vann måstematchen med 26-25.

I och med segern har nu Kroatien tre poäng i Huvudrundan med en poäng bakom Montenegro och Sverige, ett Sverige som möter Kamerun ikväll för att spela sin första match i Huvudrundan. Resultatet rörde om lite i Grupp 1 där Sverige med seger ikväll kan ”sticka ifrån” Montenegro och lagen där bakom (Kroatien 3 poäng, Ungern 2 poäng, Senegal 1 poäng).