Senegal skrällde rejält under premiären i Göteborg. Landet, som var rejäla underdogs mot Kroatien, spelade oavgjort i Grupp A.

Fredagen innehåller två matcher i Scandinavium. Innan Sveriges premiär mot Kina under den sena kvällen spelade Senegal mot Kroatien med avkast 18:00. Kroatien var skyhöga favoriter inför mötet men man fick se sig stå mot en tuff motståndare. Senegal, som utvecklat sin handbollsverksamhet under senaste tiden, imponerade stort i första halvlek och gick in till halvtid med ledning 13-11 vilket var stort i sig.

I andra halvlek var Kroatien pressade att hitta mål och momentum i matchen för att vända på densamma men Senegal stod upp bra. Det blev till slut en jämn och spännande avslutning där inget av lagen kunde dra det längsta strået och matchen slutade 22-22 i Scandinavium.

Poängen för Senegal var häftig och viktig medan Kroatien säkert var tagna på sängen och tappade viktiga poäng inför en möjlig huvudrunda. Oddssättarna hade Kroatien på drygt 1.10 gånger pengarna på kroatisk seger medan senegalesisk seger spåddes mer osannolik. Oddsen bättrades inte på då IHF stängde av två senegalesiska stjärnspelare inför premiärmötet. Men trots detta lyckades alltså fyran från de afrikanska mästerskapen 2022 ta poäng.

Ikväll 20:30 möter Sverige Kina i samma grupp, Grupp A.

Senegal – Kroatien, 22-22 (11-9)