Tyskland är vidare till kvartsfinal från Grupp 3. Efter seger mot Serbien är tyskorna första nation till kvartsfinal från gruppen och kan nu möta Sverige.

Tyskland har full pott i handbolls-VM hittills. Efter seger mot Serbien under lördagen är Tyskland klart för VM-kvartsfinal. Tyskland hade en period i första halvlek där Serbien var stundtals bättre men Tyskland ledde i paus med en boll. I andra halvlek dominerade sedan Tyskland på ett helt annat sätt och vann till slut med tio bollar till slutresultatet 31-21.

I och med segern är alltså Tyskland vidare till kvartsfinal med en omgång kvar att spela i Huvudrundan. I kvartsfinal väntar något motstånd för Sveriges grupp där Blågult är en mycket möjlig motståndare till kvartsfinalen. Tyskland leder gruppen i skrivande stund med åtta poäng före Danmark, Polen och Rumänien på fyra. Ikväll möts Danmark och Polen för att spela om två viktiga poäng i gruppen.

Tyskland har dock inte säkrat gruppsegern i gruppen. Om Danmark vinner ikväll och sedan den avslutande matchen mot just Tyskland så går Danmark vidare till kvartsfinal som gruppsegrare före Tyskland. Men det finns också Rumänien och Polen att ta hänsyn till i den gruppen.