Frankrike körde över Tjeckien i andra halvlek. I Trondheim tog Frankrike en enkel kvartsfinalseger och avancerar nu som första lag till semifinal, där Sverige eller Tyskland väntar.

Under den tidiga tisdagskvällen spelades den första av fyra kvartsfinaler i damernas handbolls-VM 2023. Frankrike och Tjeckien stod mot varandra i Trondheim där man spelade om en semifinalplats mot Sverige eller Tyskland. Frankrike var ganska massiva favoriter inför kvartsfinalen och stod tidigt upp till förväntningarna genom att ta taktpinnen i mötet.

För Tjeckien tog det lite tid att komma in i matchen även om man inte på något sätt tillät Frankrike leda med allt för många mål. Tjeckien började hålla jämna steg och låg under med två/tre bollar mot slutet av halvleken. Tjeckien spelade upp sig bra på slutet men fick ändå se Frankrike gå in till halvtidsvilan med ledning 18-16 efter en målrik första halva.

I andra halvleken var det dock klasskillnad. Frankrike bytte in sin förstemålvakt Laura Glauser som stängde igen mot de tjeckiska stjärnorna med Marketa Jerabkova i spetsen. Medan Tjeckien gick på lite folk kunde Frankrike springa ifrån och visa sin bredd genom att vara dominanta i andra halvleken.

Frankrike vann till slut kvartsfinalen planenligt och tog sig till VM-semifinal efter slutsiffrorna 33-22. Semifinalen spelas på fredagen den 15 december i Herning mot vinnarna mellan Sverige och Tyskland i den kvartsfinal som spelas 17:30 imorgon. För Tjeckien fortsätter också turneringen i danska Herning men då för att spela om placering 5-8 i mästerskapet.