Foto: Bildbyrån

Svenska Handbollsförbundet har kommit överens med Hanna Fogelström att ta över Lasse Tjernbergs roll som landslagsansvarig. Hanna Fogelström kommer tillträda sin nya tjänst den 1 maj.

Hanna Fogelström slog igenom i Sävehof, efter sex raka SM-guld lämnade Hanna moderklubben för spel i den franska klubben Toulon Saint-Cyr Var Handball, tyvärr satte korsbandsskador stopp för karriären men Hanna lyckades ändå spela 69 A-landskamper för Sverige.

Under de senaste mästerskapen har Hanna jobbat som expert på Viasat. Där har handbollspubliken fått höra Hannas mycket djupa analyser i halvtid och efter matcherna. Nu väntar tjänsten som landslagsansvarig. Hanna kommer att ha ansvaret för A-landslagen och de äldsta U20-lagen på både herr och damsidan.

Till handbollslandslaget säger Hanna:

– En av mina uppgifter blir att ge förbundskaptenerna de förutsättningar och verktyg de behöver för att leverera sina kompetenser och tillsammans lägga upp strategier och långsiktiga planer. Vi ska nyttja varandras styrkor och ha en röd tråd i det arbete vi gör, säger Fogelström som i teamet runt landslaget också kommer att ha verksamhetskoordinatorerna Victoria Pettersson och Emma Jannesson.

  Robert Wedberg som är generalsekreterare hos Svenska Handbollsförbundet säger så här i ett uttalade:

– Vi är oerhört nöjda med att Hanna Fogelström tackat ja till det här rollen. Hon har oerhört mycket erfarenhet, kunskap och kvaliteter som kommer att gynna den svenska landslagshandbollen. Vi strävar alltid efter att vara med i den yttersta världstoppen såväl på senior- som ungdomssidan och Hanna kommer att bli en nyckelperson i det fortsatta arbetet, säger han.