I december spelas handbolls-VM för världens bästa damlandslag, detta i Skandinavien. Nu har Internationella Handbollförbundet (IHF) presenterat bollen till mästerskapet.

Mellan 29 november och 17 december 2023 spelas ett häftigt handbollsmästerskap när damernas världsmästerskap kastas igång i tre skandinaviska länder där Sverige och Norge samt Danmark anordnar turneringen tillsammans. Till mästerskapet har Internationella Handbollförbundet (IHF) presenterat sin VM-boll där man lagt in färgerna från ländernas flaggor. Den officiella VM-loggan för damernas VM 2023 innehåller blått, rött och gult, något som även bollen symboliserar.

VM-bollen 2023 är skapad av företaget Molten som tillverkar fotbollar, basketbollar och många andra bollar tillsammans med just handbollar på en daglig basis.

”Den nya VM-bollen har utvecklats baserat på X5000-handbollen, den officiella bollen för internationella tävlingar som arrangeras av Internationella Handbollförbundet (IHF). Specialutgåvans boll har en anpassad design med de tre arrangörsländernas nationella färger, med rött från Danmark och Norge, blått från Sverige och Norge och både vitt (Danmark) och gult (Sverige), där den senare är tryckt med logotypen för IHF och Molten”, skriver IHF på sin hemsida om bollen.