Förbundskaptenerna Tomas Axnér och Glenn Solberg har tagit ut sina reserver till OS. Båda landslagen har fått välja ut tre stycken reserver som har möjlighet att få spela i OS.

Sveriges landslag får ta med sig tre reserver vardera till OS i Tokyo. De ordinarie trupperna består av 14 spelare. Sedan får en reserv finnas med i OS-byn för vardera lag. Övriga reserver kommer att befinna sig i Tokyo, men utanför OS-byn. Detta för att träna med Norges respektive reserver, och förbereda sig inför att möjligen få spela i OS.

Varje lag har möjlighet att göra upp till tre byten. Förutom att den 15:e spelaren och en målvakt från bruttotruppen får bytas in när som helst under turneringen finns möjlighet att fram till kvartsfinal göra ett byte där någon från bruttotruppen kan kallas in. En spelare som har byts ut kan inte bytas in igen.

Tomas Axnér har valt att kalla en målvakt, en vänstersexa och en högernia som reserver till OS. Bland dem finns supertalangen Nina Dano. Den vänsterhänte högernian kan få göra sitt andra mästerskap för Sverige, om hon får spela i mästerskapet.

Glenn Solberg har valt att kalla in en målvakt, en mittsexa och en mittnia där Jonathan Edvardsson och Anton Lindskog var med under VM-succén i vintras.

En reserv för herrarna och en reserv för damerna ska alltså ta plats med övriga truppen i OS-byn. De två återstående reserverna kommer träna utanför OS-byn, men tillsammans. Vilka två som kommer inleda med övriga truppen i OS-byn bestäms i anslutning till mästerskapet.

Här är damernas reserver till OS:

Rebecca Nilsson, målvakt
Emma Rask, vänstersexa
Nina Dano, högernia

Här är herrarnas reserver till OS:

Tobias Thulin, målvakt
Anton Lindskog, mittsexa
Jonathan Edvardsson, mittnia

Se damlandslagets trupp till OS här:

Se herrlandslagets trupp till OS här: