I sommar går OS av stapeln i Tokyo. Mästerskapet är framskjutet ett år med anledning av Covid-19. Nu har Discovery + redogjort för vilka experter, programledare och kommentatorer som kommer att guida oss genom handbollsfesten.

De Olympiska Spelen i sommar inleds den 23 juli. Handbollsmästerskapet kommer dock att inledas 24 juli och pågå till och med den 8 augusti. På herrsidan kommer bronsmatchen och finalen spelas den 7 augusti, men sedan kommer damernas final och bronsmatch att spelas den 8 augusti, och avsluta OS för handbollen.

Det är tolv lag med och tampas om medaljerna för damerna, detsamma gäller för herrarna. De Olympiska Spelen sänds på Discovery +, Kanal 9 och Kanal 5. Discovery har nu meddelat vilka experter och kommentatorer som kommer att finnas med under OS-resan för Sveriges damlandslag och herrlandslag i handboll.

Med bland experterna finns de tidigare storspelarna Ljubomir Vranjes och Linnéa Torstenson. Tillsammans med den tidigare förbundskaptenen Per Johansson kommer de att vara experter under OS.

De programledarna som kommer att guida svenska folket igenom hela OS-resan är Karin Frick och Jonas Karlsson. De kommer att finnas med under handbollssändningarna i studion, men också under det övriga mästerskapet som innehåller massvis med sporter under de Olympiska Spelen.

Experter och kommentatorer för OS i handboll

Reporter: Ramin Nouri

Kommentator: Niclas Jarelind

Experter: Ljubomir Vranjes, Per Johansson och Linnéa Torstenson