Sveriges U20-landslag ska spela VM i juni och juli. Nu har grupperna lottats till mästerskapet i Slovenien, där Sverige kommer att ställas mot häftigt motstånd i Iran, Tunisien och Guinea i det inledande gruppspelet.

I sommar väntar ett härligt mästerskap för Sveriges U20-landslag på damsidan. VM i Slovenien väntar för det unga landslaget där man är en av 32 deltagande nationer. I veckan har nu gruppspelet lottats fram till mästerskapet. Från och med 22 juni till och med 3 juli pågår mästerskapet där Sverige inleder gruppspelet i mitten på juni alltså.

Först inleder ett gruppspel där Sverige spelar mot Iran, Tunisien och Guinea. Ett asiatiskt motstånd och två afrikanska motstånd alltså, något som blir nya erfarenheter för landslaget. De två bästa lagen i varje grupp går sedan vidare till huvudrundan där Sveriges grupp, Grupp B kommer att korsas med Grupp A bestående av Nederländerna, Indien, Slovakien och Japan.

Alla grupper till U20-VM i Slovenien

Noterbart är att i Grupp C så väntar ett lag på att få ett wildcard till turneringen. Som utses av Internationella Handbollförbundet.

Grupp A:
Indien
Slovakien
Nederländerna
Japan

Grupp B:
Sverige
Iran
Tunisien
Guinea

Grupp C:
Danmark
Argentina
Montenegro
Ej klart

Grupp D:
Frankrike
Norge
Brasilien
Sydkorea

Grupp E:
Rumänien
Tjeckien
Angola
Paraguay

Grupp F:
Tyskland
Slovenien
Chile
Mexiko

Grupp G:
Kroatien
Schweiz
Kazakstan
Österrike

Grupp H:
Ungern
Polen
Egypten
USA