I januari 2025 spelas handbolls-VM för herrar i Danmark, Kroatien och Norge. Det svenska herrlandslaget spelar sitt gruppspel i norska Bærum. Nu har grupperna till världsmästerskapet lottats.

Den 14 januari till 2 februari 2025 spelas handbolls-VM för herrlandslag i tre värdländer: Norge, Danmark och Kroatien. Danskarna håller i två inledande grupper och huvudrunda innan man helt lämnar över värdskapet till Kroatien och Norge, där norska Bærum blir värdstaden för det avslutande kapitlet i VM.

Sverige kommer att spela sitt gruppspel och sin förmodade huvudrunda i just Bærum, vilket innebär att i teorin kan man spela hela mästerskapet på samma plats (då de arrangerar två kvartsfinaler, en semifinal och medaljmatcher). Blågult kommer att tampas mot Spanien, Chile och Japan i det första gruppspelet där man tillhör Grupp F. Efter det första gruppspelet, där tre lag går vidare till Huvudrundan, korsas Sverige med Norges grupp: Grupp E.

Grupperna handbolls-VM 2025 (herr)

Värdstäder är Herning (Danmark), Porec, Zagreb och Varazdin (båda Kroatien) samt Bærum (Norge).

Grupp A (Herning):

Tyskland, Tjeckien, Polen, Schweiz

Grupp B (Herning):

Danmark, Italien, Algeriet, Tunisien

Grupp C (Porec):

Frankrike, Österrike, Qatar, Kuwait

Grupp D (Varazdin):

Ungern, Nederländerna, Nordmakedonien, Guinea

Grupp E (Bærum):

Norge, Portugal, Brasilien, USA

Grupp F (Bærum):

Sverige, Spanien, Japan, Chile

Grupp G (Zagreb):

Slovenien, Island, Kuba, Kap Verde

Grupp H (Zagreb):

Egypten, Kroatien, Argentina, Bahrain

Förutsättningar

Ettan, tvåan och trean går till Huvudrundan. Där korsas Grupp A med Grupp B, Grupp C med Grupp D, Grupp E med Grupp F och Grupp G med Grupp H. Sverige korsas därmed med Grupp E och spelar kvar i Bærum under huvudrundan (mellanrundan). Ettan och tvåan från varje grupp i huvudrundan går till kvartsfinal, som spelas i Zagreb och Bærum. Semifinalerna spelas också i Zagreb och Bærum, och bronsmatch och final avslutas i Norge och Bærum.