Foto: Svenska Handbollförbundet

Kristianstad skulle arrangera EM och VM i rullstolshandboll i höst. Nu har Europeiska Handbollförbundet beslutat att mästerskapet inte kommer ta plats i år. 

I november i år skulle det arrangerats både EM och VM i rullstolshandboll i Sverige. Kristianstad skulle stå för värdskapet i båda mästerskapen. Men nu har EHF:s exekutiva kommitté meddelat att mästerskapet inte blir av.

Istället hoppas man på att mästerskapet ska kunna spelas under 2021 eller 2022, då är dock spelplats oklar. Men i Kristianstad önskar man få planera för ett mästerskap, en gång till.

– Vi blickar framåt och kommer tillsammans med Svenska Handbollförbundet att klargöra för EHF att vi önskar att arrangera det kommande mästerskapet, säger Daniel Unnerbäck, stiftelsechef på arrangören Valjeviken.

Mästerskapet i november i år skulle blivit historiskt. För första gången skulle ett officiellt EM-slutspel spelas i rullstolshandboll. Senare blev det också klart att mästerskapet fick VM-status, då det behöver spelas två VM-slutspel för att grenen ska kunna kvala in till Paralympics.

Beslut om när nästa mästerskap blir och var, väntas tas i augusti.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här