Scandinavium och Göteborg. Lördagen den 14 januari. Svensk VM-match mot Kap Verde. Där har ni några av förutsättningarna inför herrlandslagets andra gruppspelsmatch i VM. Nedan listar vi fler förutsättningar inför mötet.

Premiärmöte med Brasilien i torsdags och ny match under lördagen för Sverige i Scandinavium. Handbolls-VM.nu är på plats i Göteborg och bevakar Grupp C på nära håll. Innan Sverige klev in framför fulla läktare i Göteborg spelade Uruguay mot Kap Verde, där de sistnämnda bärgade segern med åtta bollar. Samma Kap Verde är nu Sveriges motståndare i den andra matchen i Grupp C. Afrikanerna har ett bra lag på pappret, men rankas sämre än exempelvis Brasilien, men kan förhoppningsvis stå upp bra mot Sverige i herrlandslagets första helgmatch för mästerskapet. Räkna med fulla läktare igen i Scandinavium.

Trupper

Sveriges trupp till handbolls-VM.

Kap Verdes trupp till handbolls-VM.

När spelas matchen?

Matchen kastas igång 20:30 under lördagen den 14 januari i Scandinavium, Göteborg.

Var sänds Sverige mot Kap Verde?

VM-matchen mellan Sverige och Kap Verde sänds på TV6 och Viaplay med sändningsstart 19:30. Om du inte har tillgång till kanalerna går matchen att livestreamas hos ComeOn. Klicka HÄR för att nå dit.

Snackisarna

Det är i denna match som Sverige absolut ska bärga gruppsegern. Uruguay i sista omgången är ett motstånd som Sverige SKA slå, egentligen Kap Verde likaså. Når Sverige ett nytt bra resultat kan gruppsegern nästan vara i hamn redan nu, om man ska vara ärlig. Kap Verde har några vassa spelare med framför allt portugisiska influenser och kan hota Sverige på vissa positioner. Visade dock mot Uruguay att man är svaga i målvaktsspelet.

Annars så handlar väl det mesta om hajpen i Göteborg och Sverige överlag. Nu väntar en lördagsmatch. Läktarna kommer att fyllas igen och det blir spännande att se hur mycket handboll som sköljer över Göteborg under lördagskvällen. En sak är åtminstone säker: Herrlandslaget fick total gåshud under nationalsången och introt i premiärmatchen, och publikens hjälp behövs hela vägen.

Möjliga startsjuor

Kap Verde

Elcio Fernandes (mv)
Leandro Semedo (V9)
Elledy Semedo (M9)
Bruno Landim (H9)
Nelson Pina (V6)
Ivo Santos (M6)
Flavio Fortés (H6)

Sverige

Andreas Palicka (mv)
Jonathan Carlsbogård (V9)
Jim Gottfridsson (M9)
Albin Lagergren (H9)
Hampus Wanne (V6)
Max Darj (M6)
Niclas Ekberg (H6)

Tidigare möten i VM

Sverige och Kap Verde har aldrig någonsin mött varandra. Detta gör mötet historiskt.