Sverige kommer under kvällen att avrunda grupp C, detta med största sannolikhet på en topp-placering. Men innan det krävs en vinstgivande insats mot Uruguay. Här är alla detaljer du behöver ha koll på inför mötet.

Det här blir den sista lite ”enklare” matchen för det svenska laget, som under veckan som kommer har möte med Ungern, Portugal och Island att se fram emot. Laget behöver dock inte flytta på sig inför dessa matcher, utan stannar kvar i Göteborg även under denna del av turneringen. Dagens match kan därmed bli en sista chans att leka med laguppställningen och testa olika konstellationer utan allt för mycket press. Sverige går in i matchen som självklara favoriter, det är iallafall något som är säkert.

Trupper

Sveriges trupp till handbolls-VM

Uruguays trupp till handbolls-VM

När spelas matchen?

Måndagen den 12 januari 2023  klockan 20:30 sker avkast i matchen som blir direkt avgörande för hur många poäng Sverige får med sig till den stundande huvudrundan.

Var sänds Sverige mot Uruguay?

VM-matchen mellan Sverige och Uruguay sänds på TV6 och Viaplay med sändningsstart 19:30. Om du inte har tillgång till kanalerna går matchen att livestreamas hos ComeOn. Klicka HÄR för att nå dit.

Snackisarna

Uruguay har blivit slagpåsen i grupp C som hittills åkt på två tunga förluster mot Kap Verde och Brasilien. Förlusterna har skett med åtta respektive elva bollar, siffror som inte är omöjliga för Sverige att överskrida. Samtidigt är det redan nu klart att Uruguay inte kommer avancera till huvudrundan. Därmed får Sverige inte med sig någon fördel för en stor vinst i detta möte. Kan detta resultera i en match där man väljer att spela för en säker seger istället för en storkross?

Dessutom visade Sverige i mötet med Kap Verde att man har en svag punkt – spel sex mot sju. Kan detta bli någonting som Uruguay kan utnyttja för att inte bli helt utklassade?

Möjlig startsjua

Sverige

Andreas Palicka (MV)

Jonathan Carlsbogård (V9)
Jim Gottfridsson (M9)
Albin Lagergren (H9)

Hampus Wanne (V6)
Max Darj (M6)
Niclas Ekberg (H6)

Tidigare möten i VM

Sverige och Uruguay har aldrig någonsin mött varandra. Detta gör mötet, precis som det mot Kap Verde, historiskt.