Idag kastas VM i Egypten igång. Men redan nu har besked om vilket land som står värd för finalspelet i nästkommande Världsmästerskap i Sverige och Polen. Stockholm kommer att stå värd för finalen och bronsmatchen i VM 2023.

2015 kom beskedet att Sverige och Polen kommer att dela på äran som arrangörer till handbolls VM 2023 för herrar. Nu har de båda arrangörsländerna skrivit på ett avtal gällande hur gruppspelet och slutspelet ska delas upp under mästerskapet, det meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida.

– Tillsammans med våra vänner och kollegor i Polska Handbollförbundet hoppas vi att vi kan arrangera en fantastisk turnering, inte bara för fansen utan också för spelarna, rättighetsinnehavarna, domarna och alla andra som gör VM 2023 möjligt, säger Svenska Handbollförbundets ordförande Fredrik Rapp till Handbollslandslaget.

Så delas mästerskapet upp:

Öppningsmatchen spelas i Polen.

Det inledande gruppspelet består av fyra grupper som spelar i Polen och fyra grupper som spelar i Sverige.

Mellanrundan/Huvudrundan kommer bestå av en grupp som spelar i Polen och en grupp som spelar i Sverige.

Under slutspelet kommer länderna att hålla en varsin semifinal innan Sverige tar över match om sjundeplats, match om femteplats, bronsmatchen och den stora finalen. Slutspelsmatcherna i Sverige kommer att spelas i Stockholm.