Island stod för en fin vändning mot Brasilien i Grupp 2. Efter underläge med fyra bollar i halvtid vann slutligen Island med 41-37 i en målrik match. 

Under söndagen spelade Island och Brasilien en ”oväsentlig” match i Mellanrundans Grupp 2. Inget av lagen kunde ta sig till kvartsfinal men båda lagen ville ha en seger för att (i framtiden) möjligen ha chans på en OS-plats med sin VM-placering. De isländska fansen gjorde åtminstone en sista anstormning och fyllde ett hörn i Scandinavium för att heja fram sitt Island till seger. De tillresta fansen fick se en dålig första halvlek från sitt land, där Brasilien gick in till halvtidspaus med ledning 22-18.

I den andra halvleken var Island bra i starten och fick in några snabba mål och ett par målvaktsräddningar för at ta sig in i matchen även om Brasilien ständigt behöll ledningen. I den 19:e matchminuten kvitterade dock Island till 32-32 och hade momentum i matchen, ett momentum som publiken gärna ville lyfta fram ytterligare. Efter 24 minuter tog Island ledningen med 34-35 och minuten senare utökade man.

”Vulkanen” gick hett i Scandinavium efter den isländska vändningen. Island kunde också till slut vinna med 41-37 och tog en fin skalp. Islänningarnas seger är dock förgäves i VM-sammanhanget, men kan vara viktig i ett framtida läge i kampen om OS-platser till OS 2024.