Jamina Roberts gör sitt trettonde mästerskap för Sverige i sommar efter att ha blivit uttagen i Tomas Axnérs OS-trupp. På en pressträff berättar Roberts om hennes förhoppningar om sommarens OS, där hon är en av truppens mest rutinerade spelare.

En av Sveriges nyckelspelare i sommar blir Jamina Roberts. Vänsternian har varit med i många mästerskap tidigare och har en stark tro på detta landslag inför sommarens Olympiska Spel.

– Jag tror att vi kan göra det bättre än vi gjort tidigare. Det känns som att vi har något på gång. Kan vi göra det bra i gruppen så har vi gjort det jäkligt bra, och kan vi bibehålla det till slutspelet så kan det bli väldigt bra, säger Jamina Roberts på pressträffen.

Jamina Roberts är en rutinerad spelare i landslagssammanhang och har varit med under en längre tid. Under de senaste åren har hon växt till en viktig spelare i landslaget under både Henrik Signell och nuvarande förbundskaptenen Tomas Axnér. Men det är något som hon tror att hon växt med.

– Jag har varit med så pass länge så att jag har väl blivit en ledarfigur, man är äldst här nu så, säger Roberts på pressträffen och fortsätter:

– Det är kul men också ovant. Men jag är lite äldre nu, så man ska nog klara av det. Det är bara roligt och utvecklande.

Jamina Roberts ger sig på en tippning under pressträffen där hon tror att Norge vinner OS till slut. För sitt och landslagets skull tror hon att allt kan hända om man tar sig vidare från gruppspelet. Sverige har fått en svår grupp i OS, men har goda förhoppningar att ta sig vidare. Sverige möter Brasilien, Spanien, Ungern, Frankrike och ROC (Rysslands Olympiska Kommitté) i gruppspelet av OS.