Sverige är fortsatt obesegrade i OS efter att man spelade oavgjort till 28-28 mot Frankrike. Jessica Ryde blev matchhjälte efter att hon räddade en straff i det sista som hände under matchen. 

Under torsdagseftermiddagen spelade Sverige sin tredje gruppspelsmatch i OS mot Frankrike. Sverige har inlett med två raka segrar i fin bemärkelse inför drabbningen medan Frankrike inlett med en seger och en förlust.

Sverige gjorde ingen bra första halvlek till en början. Det som sett så bra ut under de inledande matcherna såg inte alls lika bra ut under starten av den första halvleken. Sverige gjorde flera tekniska fel och drog på sig en del utvisningar under en viss period under den första kvarten. Sedan slarvade svenskorna en del i anfallsspelet medan Frankrike i stort sett gjorde mål på allting framåt. Men Sverige fick ett bra avslut på den första halvleken och minskade gapet upp till Frankrike efter flera raka mål. I halvtidspaus hade Frankrike ledningen med 17-16 efter att Frankrike haft ledningen med fem bollar som mest under den första halvleken, och Sverige var med i matchen igen.

I början av den andra halvleken tog Sverige ledningen för första gången på länge i matchen efter att Nathalie Hagman satte 19-18 till Sverige efter fem minuter. Frankrike återtog sedan ledningen med elva minuter kvar att spela efter en jämn period där målen kom i vågor för de båda lagen, innan Sverige ännu en gång var uppe i ledning med 26-25 med nio minuter kvar.

Jessica Ryde i det svenska målet höll sedan kvar den svenska ledningen i ett par minuter efter ett par fina räddningar, inte minst en straffräddning med sex minuter kvar.

Frankrike kvitterade sedan till 28-28 med lite mer än en minut kvar. Sverige missade sitt läge till ledning och Frankrike fick sedan ett straffkast i samband med slutsignalen. Jessica Ryde räddade dock straffen i matchen sista kast, vilket innebar att matchen slutade oavgjort. Sverige är fortsatt obesegrade i OS efter att Jessica Ryde gjort en strålande andra halvlek för sitt lag.