Jim Gottfridsson gjorde som han brukar och ledde sitt lag till seger mot Island (35-30). Sverige är därmed klara för VM-kvartsfinal i Stockholm nästa vecka. Men Sverige vill inte gå händelserna i förväg.
– Vi ska först göra vårt jobb och ta Portugal på söndag, säger Gottfridsson till Handbolls-VM.nu.

Spelmotorn Jim Gottfridsson var naturligtvis nöjd med segern mot Island och gruppsegern. “Gotte” mötte upp presskåren efter matchen.

– Vi gör en väldigt bra landskamp. Jag tycker att vi följer vår game plan. Vi behövde ändra den lite med tanke på att de ändrar sitt försvarsspel efter 15-18 minuter. De kommer om och vi gör lite tekniska fel men det är inget som är konstigt, säger Gottfridsson i mixade zonen och fortsätter:

– Sen kommer vi igång igen, snackar ihop oss i halvtid. I andra halvlek så styr vi matchen.

Publiken vrålade matchen igenom i Scandinavium. Många tillresta fans från Island fyllde en hörna i arenan, och hördes mycket. Men övertag för Sverige i matchen, och övertag för gula väggen på läktaren.

– Atmosfären var fantastisk. Kul också med isländska fans som försökte men sjukt skönt att de gulblå överröstade, säger Gottfridsson till Handbolls-VM.nu och ler.

Vad kan stoppa Sverige nu?

– Oödmjukhet. Om vi inte behåller fötterna på jorden, att vi går händelserna i förväg. Om vi skiter i att cykla ner, skiter i att äta bra kost, det finns hur mycket som helst som man kan skita i. Men vi ska vara de vi är, vi ska göra vårt jobb och vi ska ta Portugal på söndag. Vi vill vinna den matchen också, avslutar Gottfridsson till Handbolls-VM.nu.