Jim Gottfridsson var bäst i världen under år 2022. Spelmotorn har tilldelats priset av välrenommerade Handball-Planet.com, där handbollsexperter och fans världen över har röstat fram svensken.

Pris som världens bästa handbollsspelare går att få på två sätt. Antingen tar man emot Internationella Handbollsförbundets (IIHF) officiella pris, eller så får man priset som delas ut av Handball-Planet. De sistnämnda är en handbollssajt, den största som finns, som sedan 2011 har delat ut pris till världens bästa spelare på herrsidan. Priset har tidigare delats ut till Mikkel Hansen, Sander Sagosen, Domagoj Duvnjak och Nikola Karabatic bland andra. Nu har priset gått till Jim Gottfridsson.

Den svenska mittnian bar fram sitt land till EM-bucklan i våras och har gjort en fin säsong på alla plan. När Handball-Planet.com redovisade världens bästa spelare på herrsidan år 2022 var det just Ystad-killen. Priset som delas ut av sajten röstas fram av handbollsfans världen över och en jury bestående av handbollsexperter och journalister. Därmed är priset hedersfullt för den gode Gottfridsson.

Svenske Hampus Wanne kom på delad femteplats i omröstningen, vilket också är ett väldigt gott resultat. Eric Johansson tilldelades pris för världens bästa unga spelare 2022 av Handball-Planet. Nutid och framtid går därmed hand i hand när Sverige jagar VM-guld på hemmaplan.

Topp fem

  1. Jim Gottfridsson (Sverige)
  2. Aleix Gomez (Spanien)
  3. Dika Mem (Frankrike)
  4. Mikkel Hansen (Danmark)
  5. Hampus Wanne (Sverige) & Gonzalo Perez de Vargas (Spanien)