Damlandslagets assisterande förbundskapten Johanna Wiberg förlänger sitt kontrakt med Handbollslandslaget. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2026.

Damlandslaget har fått sig ett uppsving de senaste åren med fina mästerskap bakom sig där man nosar på världstoppen. En av anledningarna till detta är såklart förbundskapten Tomas Axnér, men också hans högra hand Johanna Wiberg. Den tidigare försvarsgeneralen har tagit mycket ansvar på posten som assisterande förbundskapten sedan hon tillträdde år 2020 och belönas nu för detta.

Handbollslandslaget skriver på sin hemsida att man har valt att förlänga Wibergs kontrakt till sommaren 2026.

– Damlandslaget har haft en väldigt fin utveckling under Tomas och Johanna och har aldrig tidigare visat sådan stabilitet i toppen. Vi siktar på att stanna i toppen och vara med och slåss om medaljerna framöver och det tror vi att vi kan göra med kontinuiteten i ledarstaben, säger landslagschef Hanna Fogelström i Handbollslandslagets artikel.

Huvudpersonen själv är nöjd över att förlänga sitt kontrakt och siktar nu på goda resultat under VM i december där Sverige, Norge och Danmark delar på värdskapet.

– Det ska bli fantastiskt roligt att gå uppleva VM i Göteborg i december där vi hoppas att vi kan fortsätta att utmana de bästa nationerna. Känslan är att vi har startat en väldigt spännande resa tillsammans och det är den stora anledningen till att jag vill fortsätta att arbeta med svensk landslagshandboll, säger Wiberg till Handbollslandslagets hemsida.

Sedan tidigare har Tomas Axnér också valt att förlänga sitt kontrakt till 2026.