Efter Christian Berges avhopp från det norska herrlandslaget så har Norge presenterat en ny förbundskapten. Jonas Wille tar över huvudansvaret och ansluter närmast från IFK Kristianstad.

Norge tog en femteplats under EM i vintras och blev därmed direktkvalificerade till VM 2023. Då fanns norrmannen Jonas Wille med som assisterande tränare till den dåvarande norska förbundskaptenen Christian Berge. Den sistnämnda gjorde dock sitt sista mästerskap då han valt att hoppa av uppdraget, och han har sedan dess pekat ut sin tidigare assistent som det givna valet att ta över.

Och nu står det klart. Jonas Wille tar över som förbundskapten för Norge från och med 30 juni. Han köps loss från sitt kontrakt med IFK Kristianstad, där han varit under säsongen. 46-åringen har sedan tidigare varit tränare för Norges U21-landslag på herrsidan samt U19-landslaget på damsidan. Han har två sejourer i Sverige bakom sig. Förutom det senaste året i Kristianstad så har han spenderat tre säsonger i IFK Skövde, där han blev årets tränare i Sverige 2019.