Den svenska mittnian Jonathan Edvardsson är inte uttagningsbar till VM. Hannover-Burgdorf-spelaren kan vara borta i flera månader vilket omöjliggör VM-spel på hemmaplan i januari.

I förra veckan tog Glenn Solberg ut Sveriges bruttotrupp till VM på 35 spelare. Bland de spelarna fanns mittnian Jonathan Edvardsson. Mittnian har varit en del av den svenska truppen både till VM 2021 som slutade med ett silver och under EM-guldet i vintras. Men när Sverige tar sikte på ny medalj under hemma-VM i Sverige och Polen i januari 2023 finns inte Edvardsson med.

Under en träning med klubblaget Hannover-Burgdorf ska mittnian ha ådragit sig en skada i vänster axel, något som nu behöver opereras. På den tyska klubbens hemsida meddelar man att Edvardsson kan bli borta i flera månader och VM-spel är definitivt inte aktuellt.

Jonathan Edvardsson har spelat 14 landskamper för Sverige och gjort fyra mål. Moderklubben är IK Sävehof, som han lämnade för just Hannover under 2021. I den svenska bruttotruppen som är inskickad finns tre ytterligare mittnior i form av Felix Claar, Jim Gottfridsson och Jesper Konradsson.