Viaplay kommer att sända damernas handbolls-VM 2021. Nu meddelar NENT Group vilka tv-profiler som kommer att guida svenska folket genom mästerskapet i rutan.

VM i Spanien är mindre än en månad bort för det svenska landslaget. För drygt en vecka sen så tog Tomas Axnér ut VM-truppen som ska finna sig i den blågula landslagsdressen och spela hem medalj till Sverige.

Det stora mästerskapet pågår emellan den 1-19 december och Sverige spelar sin premiärmatch mot Uzbekistan den 3 december. Sedan tidigare står det klart att samtliga Viaplay kommer att sända mästerskapet. På sin streamingtjänst samt på deras utvalda kanaler TV6 och TV10 så kommer handbollssverige kunna se hela mästerskapet däribland Sveriges rysarmatcher.

Nu meddelar också Viaplay vilka programledare, kommentatorer och experter som kommer att få följa mästerskapet på nära håll. TV-studion kommer i första hand att gälla för de svenska matcherna, men kommer naturligtvis att finnas nära till hands under hela mästerskapet.

Suzanne Sjögren, som är så rutinerad i sammanhanget, kommer att programleda sändningarna inifrån studion. Där kommer hon att ha sällskap av de tidigare landslagsstjärnorna Johanna Ahlm och Martin Frändesjö, precis som under handbollslandslagens mästerskap i vintras.

På kommentatorsstolen så finns många välbekanta namn. Anders Bjuhr och Robert Tennisberg leder vanligtvis många sändningar på Viasats kanaler och kommer att finnas med under mästerskapet. Även Albin Falk Hansson kommer att kommentera några VM-matcher. Men det mest ikoniska kommentatorsparet, som än en gång dyker upp intill mästerskapsmatcher, är Robert Perlskog och Claes Hellgren. Duon kommer att göra sitt 39:e (!) mästerskap tillsammans och kommer med stor sannolikhet att få kommentera några stora matcher under VM.

Även Claes Andersson finns med i det team som kommer att guida svenskarna genom mästerskapet då han kommer att agera reporter under VM.

NENT Groups trupp till VM:

Suzanne Sjögren, programledare
Johanna Ahlm, expert
Martin Frändesjö, expert
Robert Perlskog, kommentator
Claes Hellgren, kommentator
Claes Andersson, reporter
Anders Bjuhr, kommentator
Robert Tennisberg, kommentator
Albin Falk Hansson, kommentator