En av VM:s bästa spelare i vintras, Jamina Roberts, lämnar IK Sävehof efter säsongen. Vänsternian är klar för spel i Vipers Kristiansand, där hon blir lagkamrat med flera storstjärnor.

Jamina Roberts byter alltså Västkusten för spel i södra Norge. Storklubben Vipers Kristiansand vann Champions League så sent som i våras och innehåller spelare som Isabelle Gulldén, Nora Mörk och målvaktsduon Katrine Lunde och Evelina Eriksson bland andra.

Nu läggs ytterligare en stjärna till i truppen när Jamina Roberts ansluter efter säsongen. Hon lämnar därmed sin moderklubb IK Sävehof, som hon tillhört under två år i sin tredje sejour för klubben.

– Det har verkligen inte varit lätt att ta detta beslut. Sävehof är mitt hem. Extra svårt, för att det känns som att klubben verkligen har någonting bra på gång, men jag har fått en chans som jag inte kan tacka nej till. Ett erbjudande som känns bra både sportsligt och socialt, och i och med att jag inte blir yngre så kände jag att jag var tvungen att ta den här chansen, säger Jamina Roberts till Sävehofs hemsida.

Jamina Roberts var med och spelade VM med Sverige i december. I somras blev hon uttagen till All Star-laget när Sverige nådde en fjärdeplats i Tokyo.