Michael Apelgren. Där har ni namnet på Sveriges nya assisterande förbundskapten. 37-åringen ansluter närmast från IK Sävehof.

Handbollslandslaget och Glenn Solberg har letat efter en ny assisterande förbundskapten i några månader, detta sedan landslaget valde att inte förlänga med Martin Boquist.

Under fredagen meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida att ersättaren står klar. Ny assisterande förbundskapten för herrlandslaget blir Michael Apelgren. Sävehofs tränare har varit framgångsrik under sin relativt korta tid på tränarbänken. Med sex norska guld och ett SM-guld så har Apelgren en status som vinnare.

Nu ansluter han till de regerande europamästarna Sverige, som ska spela VM på hemmaplan i vinter.

– Svensk handboll är på gång och det ska bli kul att vara med på den resan, och med ett hemma-VM ett halvår bort. Sverige har tagit stora steg taktiskt, nya spelare poppar upp hela tiden och dialogen med så duktiga spelare som finns i landslaget är nåt jag verkligen gillar och tror på. Glenn och jag har haft väldigt tydliga samtal om rollen och arbetssättet, som blir en ny erfarenhet för mig. Mycket är klart på förhand och det känns helt rätt, säger Michael till Handbollslandslagets hemsida.

Första testet för Glenn Solberg och hans nya assisterande blir EHF-cupen i oktober. Där ställs Sverige mot Tyskland och Danmark. VM-truppen tas sedan ut i december månad.