Kroatien har tagit sin första seger i damernas handbolls-VM 2023. I Göteborg och Scandinavium körde Kroatien över Kina med 39-13.

I Sveriges grupp, Grupp A, spelades en match under söndagseftermiddagen där Göteborg och Scandinavium fick se Kroatien och Kina drabba samman. Kroatien kom till mötet med ett oavgjort resultat mot Senegal i premiären och var något pressat att vinna för att ha ett bra utgångsläge inför den avslutande omgången mot Sverige på tisdag.

Kina hade å sin tur förlorat mot Sverige i premiären efter en framför allt dålig första halvlek, något som blev ödesdigert igen. Efter att Kroatien ledde matchen med 19-7 i halvtidspaus kunde inte Kina studsa tillbaka i andra halvlek. Den andra halvleken slutade 20-6 till Kroatien och slutsiffrorna skrevs till 39-13.

Kroatien har nu tre poäng i Grupp A medan Kina har noll. Kroatien möter Sverige på tisdag i en match som med största sannolikhet handlar om gruppsegern och viktiga poäng inför Huvudrundan dit Kroatien nu är klara. Kina behöver å sin sida hoppas på senegalesisk förlust mot Sverige ikväll samt seger mot Senegal i sista omgången (tisdag) för att nå Huvudrundan, annars blir det President’s Cup som gäller för Kina.