Avancemang till semifinal och ett par smällar för Albin Lagergren blev facit efter en spännande match på Tele2 Arena. Efter segern mot Egypten mötte stjärnan upp Handbolls-VM.nu i den mixade zonen.

Albin Lagergren gjorde en okej insats mot Egypten när Sverige bärgade semifinalplats. Högernian själv var inte nöjd med sina avslut dagen till ära men var desto nöjdare med en bärgad plats till semifinalerna på fredag.

– Det känns fantastiskt bra med seger. Väldigt skönt att vinna, även om vi inte gör en jättebra match, säger han till Handbolls-VM.nu.

Lagergren kom in i mixade zonen med ispåse på en stukad hand. Han fick även sy tre stygn i vänster ögonbryn efter att ha fått en del smällar i matchen.

– Det känns lugnt. Jag fick en knoge där så det sprack lite men det är lugnt. De är hårda egyptierna och kör bara på.

En annan som blev skadad i matchen var mittnian och spelmotorn Jim Gottfridsson. Där är det desto oroligare kring hans framtid i turneringen. “Gotte” åkte till sjukhus för att röntga sin hand efter matchen och skadan är i skrivande stund oviss. Något som kan sprida oro i laget.

– Självklart sprider det oro. Jim är så viktig för oss: framåt, bakåt, i kontringar. Så självklart blir det en annorlunda situation men jag tycker att Felix (Claar) tar ett stort ansvar idag och gör det fantastiskt bra.

Nu väntar Frankrike i semifinal, ett individuellt skickligt lag som enligt Albin Lagergren påminner om Egypten.

– Det blir nog lite samma som idag, ett fysiskt lag som vi har mött i två semifinaler i rad. Det kommer att bli en väldigt tuff match, men väldigt roligt, avslutar han.