Albin Lagergren var bra när Sverige tog ett steg närmare kvartsfinal. Efter segern mot Ungern mötte Lagergren upp Handbolls-VM.nu där han fick förklara sin syn på försvarsspelet i matchen och Sveriges framgångsrika spel i sex mot fem.

Sverige vann mot Ungern med nio bollar (37-28) och Albin Lagergren stod för en solid insats i det svenska laget. Sex mål framåt och ett bra försvarsspel, nästan hela matchen igenom. 

– Gött att det lossnade med målen. Matchen kändes bra för egen del, förutom en liten bit i försvaret i början av andra halvlek, annars kändes det väldigt bra tycker jag, säger han till Handbolls-VM.nu.

När de fick in lite bollar på deras mittsexa?

– Precis, jag tycker att jag jobbar lite för dåligt och är lite för lat ibland där i början av andra. Sen tycker jag att det ordnar upp sig efter typ tio minuter.

Just att tampas med Ungerns mittsexa var något som Sverige var förberedda på. På den positionen spelar 206 centimeter Bence Banhidi och när han tröttnar byter Ungern in den 203 centimeter långa Miklos Rosta. Albin Lagergren upplever dock att Sverige höll sig till sin game plan, att inte släppa in Ungern för nära. 

– Nej men jag tycker att vi gör det jättebra i första halvlek. Sen hittade vi tillbaka lite till det i andra: att vi började jobba tidigare med deras linje och att vi får ut skyttarna lite mer. Sen får man leva med att det droppas in på linjen lite, säger han.

Sex mot fem-spelet var framgångsrikt för Sverige mot Ungern. Ett spel som Sverige har utvecklat där Eric Johansson har en nyckelroll i sättet som han ska välja spel på. Vänsternians insats var nyckeln till ett nästan hundraprocentigt svenskt spel i spelformen.

– Sex mot fem var fantastiskt idag. Jag tycker att Eric har varit väldigt bra där i egentligen alla matcher när han har valt rätt, och då sitter det för det mesta.

Även Eric Johansson själv, som alltså för det mesta ska ta “beslutet” i sex mot fem-spelet var nöjd med den svenska insatsen i just den spelformen.

– Det känns bra att jag får förtroendet där. Jag tycker att det funkade väldigt bra idag, jag missade väl ett skott där i första där det var värt att skjuta bara att det blev ett dåligt skott. Men det är kul att få förtroende i sex mot femman, säger han till Handbolls-VM.nu.

Även spelmotorn Jim Gottfridsson, som var väldigt bärande i den svenska segern, är nöjd med spelformen. Även om han vill betona att Sverige ofta är bestämda i just sex mot fem, även om det kanske just idag även syntes i målkolumnen på ett annat sätt.

– Eric Johansson är väldigt bra där och är van i att göra de valen även i klubblaget Kiel. Idag gör han bra val, sen är det väl så för er i media att om man inte gör mål så är det väldigt lätt att hitta var felet är. Det är ofta en person som har gjort ett tekniskt fel, då är det lätt att hacka. Idag gör han alla rätta val och då ser det bra ut, och vi har stort förtroende för honom, säger Gottfridsson till Handbolls-VM.nu.